Надіслати статтю
вул. Інститутська 11, м. Хмельницький, 29016

Рецензія на монографію

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2022-rec-53

МІЦЕНКО НАТАЛІЯ ГРИГОРІВНА

д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки Львівського торговельно-економічного університету
https://orcіd.org/0000-0002-0337-8346

talami1412@gmail.com

 МЕХАНІЗМИ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНО-СТРУКТУРНІ ІНСТРУМЕНТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ЗАГРОЗ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

Монографія за ред. д.е.н., проф. Васильціва Т. Г., д.е.н., доц. Лупака Р. Л. «Механізми та функціонально-структурні інструменти забезпечення конкурентоспроможності національної економіки в умовах сучасних загроз економічної безпеки» – ґрунтовне прикладне дослідження, яке має вагоме практичне значення у вирішенні методологічної та науково-прикладної проблеми обґрунтування механізмів та розробки функціонально-структурних інструментів забезпечення конкурентоспроможності національної економіки в умовах сучасних ризиків і загроз економічної безпеки.

У монографії ідентифіковано аспекти стратегічного програмування розвитку підприємницького сектора в Україні, які в сучасних умовах інтенсифікації загроз економічної безпеки знижують рівень резистентності економічної системи України, а також обґрунтовано концептуальні засади вдосконалення нормативно-методичного забезпечення стратегії зміцнення економічної безпеки підприємництва,

Не менш прикладного характеру набувають пропозиції стосовно детермінації стратегічних орієнтирів зміцнення конкурентоспроможності та забезпечення економічної безпеки підприємницького сектора, формування та удосконалення інституційно-економічного механізму забезпечення інноваційної безпеки України, реалізації грошово-кредитної політики в контексті розігріву економіки та стимулювання її розвитку. Значну увагу науковцями у монографії присвячено обґрунтуванню пріоритетів та засобів реалізації організаційно-економічного механізму зміцнення економічної безпеки сектору інформаційних технологій як основи цифровізації економіки України, які в умовах тотальної діджиталізації набирають особливої ваги та актуальності.

В цілому сутнісно-змістове наповнення монографії характеризується логічною стрункістю, концептуальною цілісністю і значною глибиною проникнення у суть наукової проблеми. У структурному зрізі монографія містить: передмову, сім розділів, списки використаних джерел, висновки та додатки. Матеріали монографії не містять помилок у викладенні результатів дослідження та їх інтерпретації. Стиль викладу науковий, чіткий і лаконічний.

Результати наукового дослідження, висвітлені на сторінках монографії, є корисними для працівників органів державного управління та місцевого самоврядування, науковців, фахівців із питань державного регулювання економіки та забезпечення економічної безпеки держави, викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.

Авторам доцільно продовжувати наукові пошукування у визначеному напрямі. Адже це сприятиме консолідації зусиль науковців у комплексному вирішенні проблем забезпечення конкурентоспроможності національної економіки в умовах сучасних загроз економічної безпеки.

Post Author: Кравчик Юрій

Translate